Azija

Potražnja za letovima ka Singapuru se utrostručila

Potražnja za putničkim letovima između Nemačke i Singapura se utrostručila od kada je azjska zemlja saopštila da se otvara za vakcinisane Nemce, saopštila je direktorka prodaje u Lufthansi Elise Becker. Nakon što je Singapur odlučio da otvori svoje granice za imunizovane građane Nemačke i Bruneja, kompanija Lufthansa beleži veliko interesovanje putnika za ovu državu na jugoistoku azijskog kontinenta. Iz Lufthanse poručuju da će u saradnji sa Singapore Airlines-om ponuditi sedam nedeljnih letova između Nemačke i Singapura kako bi zadovoljili veliku potražnju putnika.

“Otvaranje Singapura ne samo da omogućava ljudima da posete prijatelje i porodicu ili se ponovo sretnu sa poslovnim partnerima, već takođe šalje važan signal drugim zemljama u regionu. Važnije je nego ikad da zemlje rade zajedno na pronalaženju rešenja za obnovu međunarodnih avio-linija. Lufthansa i Singapore Airlines daju značajan doprinos ovom razvoju,” izjavila je Elise Becker.

Uprkos ukidanju karantina, Singapur još uvek ima veoma striktne mere za suzbijanje zaraze. Ulazak vakcinisanim Nemcima biće omogućen samo ako se isti testiraju pre i posle dolaska u Singapur. Takođe, obavezno je pokazati i sertifikat o vakcinaciji kao i važeće zdravstveno osiguranje. Putnici iz Nemačke koji žele da uđu u Singapur moraju leteti sa Lufthansom, Singapore Airlinesom ili Royal Brunei Airlines-om.

28.08.2021.