Potpisan sporazum Er Srbije i Menzis eviejšn

Foto: Air Serbia

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, danas je potpisala memorandum o razumevanju sa kompanijom Menzis eviejšn (Menzies Aviation), vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja, potvrđujući nameru da pokrenu zajedničko ulaganje (Joint Venture), kao podršku ambicioznim planovima rasta srpske nacionalne avio-kompanije.

 U okviru planirane saradnje, „Menzies“ će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima Er Srbije na Aerodromu Nikola Tesla Beograd (BEG) od februara 2024. godine. Prema sporazumu koji je do sada najveći za „Menzies“ u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

 Taj sporazum je još jedan korak Er Srbije koji će omogućiti dalje širenje njene mreže. Sa oko 50% tržišnog udela na Aerodromu Nikola Tesla Beograd, srpska nacionalna avio-kompanija je uspešno proširila svoju mrežu sa 15 novih destinacija u 2022. godini, uz još 23 destinacije u 2023, među kojima i one u SAD, Kini, Grčkoj, Italiji, Nemačkoj, Poljskoj i drugim zemljama. Od novembra, srpska nacionalna avio-kompanija će uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta, dodajući na taj način drugi najveći grad u Portugaliji u svoju mrežu destinacija.

 „Izuzetno smo zadovoljni budućom saradnjom sa tako poznatim pružaocem usluga zemaljskog opsluživanja, kao što je „Menzies Aviation“. Tokom ove letnje sezone, Er Srbija je ostvarila nezapamćen rast, ali se istovremeno suočila sa određenim izazovima na polju pružanja usluga zemaljskog opsluživanja. Želim još jednom da se izvinim svim putnicima koji su ovog leta bili pogođeni situacijom na našem matičnom aerodromu. Još tokom sezone, reagovali smo brzo na tu situaciju, zapošljavanjem novog ljudstva u rekordnom roku. Sada prelazimo na sledeći korak, jer u 2024. godini želimo da pružimo najbolju moguću uslugu našim putnicima i da imamo pouzdanog partnera za budući rast kompanije“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije. 

 „Veoma smo uzbuđeni što ćemo imati priliku da sarađujemo sa Er Srbijom i pomognemo joj da ostvari dodatni lokalni i međunarodni rast. Strateški gledano, kao pružalac usluga zemaljskog opsluživanja koji je broj jedan u svetu i broj jedan u regionu, ovo zajedničko ulaganje predstavlja veliki korak za „Menzies“ zato što podržava naša nastojanja da proširimo prisustvo na Balkanu i podržimo nova tržišta u oblasti avio-saobraćaja. Radujemo se što ćemo zajedno sa brzorastućom Er Srbijom pružati najbolju visokokvalitetnu uslugu na avio-tržištu Balkana i povećati naš tržišni udeo na beogradskom aerodromu,“ rekao je Filip Joanig, generalni direktor kompanije „Menzies Aviation“.

03.10.2023.