Poleteo nigerijski start-up ValueJet

Foto: ValueJet

Vazduhoplovnom sektoru Nigerije se ovog ponedeljka pridružio još jedan domaći prevoznik, kompanija ValueJet. Prvi let nigerijskog start-upa obavljen je 10. oktobra na liniji između Lagosa i Abudže, dva najvažnija grada u ovoj afričkoj zemlji. Inauguralni let ValueJet-a je realizovan Bombardierom CRJ900 sa registracionom oznakom 5N-BXS koji u svojoj kabini može da primi 90 putnika.

Nova avio-kompanija se brendira kao hibridni prevoznik koji nudi pogodnosti niskotarifnog i legacy koncepta putovanja. Flota ValueJet-a se sastoji od tri Bombardiera CRJ900 sa kojima su planirani letovi na četiri linije iz Lagosa. Najveći grad Nigerije će zahvaljujući ValueJet-u dobiti dodatne letove ka Abudži, Port Harkortu, Džosu i Asabi, a mreži bi u budućnosti trebali da se pridruže i gradovi Kano, Jola i Benin Siti.

„Identifikovali smo nišu u ovom sektoru, potrebu za fer cenama usred rastućih troškova komercijalnog vazduhoplovstva za prosečnog korisnika, što je dodatno otežano teškom ekonomskom realnošću za avio-operatere,“ poručuje predsedavajući ValueJet-a Kunle Soname.

Iako su suočen sa problemima u civilnom vazduhoplovstvu, gospodin Soname vidi potencijal za rast njegove avio-kompanije. Po rečima prvog čoveka kompanije, ValueJet bi u budućnosti mogao da pokrene i međunarodne letove, ne krijući optimizam po pitanju daljeg rasta.

Foto: ValueJet

12.10.2022.