PLAY obavio prvi let ka SAD

Foto: Colin Cooke

Islandska avio-kompanija PLAY obavila je u sredu svoj prvi let ka Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno ka aerodromu Baltimor/Vašington (BWI). Let između Islanda i Istočne obale SAD obavio je PLAY-ov Airbus A321neo sa registracionom oznakom TF-AEW koji će postati redovan gost u Baltimoru jer će kompanija održavati svakodnevne polaske na ovoj ruti.

„Dugo smo se radovali ovom danu i ushićeni smo od sada kada je konačno tu. Transatlantski letovi će biti glavni fokus u PLAY-ovih operacija i bio je to ogroman projekat uspostavljanja linije na novom kontinentu. Ali sada vidimo plodove našeg rada, dobro napravljen, pouzdan i ambiciozan plan leta. Već svedočimo velikom interesovanju putnika i zaista sam zapanjen snagom koju poseduju moje kolege u PLAY-u. Zbog njih možemo da proslavimo ovu prekretnicu u istoriji naše kompanije i radujemo se uzbudljivim vremenima,“ poručio je izvršni direktor kompanije Birgir Jónsson.

Vazdušna luka Baltimor/Vašington prva je destinacija islandske niskotarifne avio-kompanije u SAD a u mrežu prevoznika će uskoro ući Boston i Njujork. Letovi ka ova dva grada će se takođe obavljati po sedam puta nedeljno i startuju već u maju i junu respektivno.

Foto: PLAY

Foto: PLAY

Foto: Colin Cooke

22.04.2022.