PLAY dočekao milionitog putnika

Foto: Colin Cooke

Islandski niskotarifni prevoznik PLAY je sredinom meseca dočekao svog milionitog putnika. Naime, let iz Liverpula za Keflavik koji je obavljen 17. februara je trebao da bude samo još jedan rutinski polazak islandske avio-kompanije ali je već pre samog ulaska u avion putnicima bilo jasno da se događa nešto posebno. Kabinsko osoblje je putnicima delilo kolače, pića, poklone i druge stvari uz poruku zaposlenih da svi imaju šansu da osvoje „zlatnu avio-kartu“.

Odmah po sletanju aviona na Island, posada je odvojila Kechi Chima Apakamu od ostatka putnika i saopštila mu da je on srećni dobitnik. Mladić iz Velike Britanije je tako postao milioniti putnik ove mlade avio-kompanije, a od PLAY-a je povodom toga dobio pravo da leti avio-kompanijom besplatno do kraja života. On je osvajanje ove nagrade proslavio sa svojim prijateljima sa kojima je i doputovao na Island.

„Želim da se zahvalim svakom od milion putnika koji su odlučili da lete sa PLAY-om i PLAY timu na pružanju naše nagrađivane usluge. Dostizanje brojke od milion putnika je ogromna prekretnica za novu avio-kompaniju koja se pre samo 18 meseci suočila sa globalnom pandemijom i ograničenjima putovanja bez presedana,“ poručio je izvršni direktor PLAY-a Birgir Jónsson.

Kompanija je tokom 2022. godine imala 800.000 putnika i očekuje da će ove godine prevesti između 1,5 i 1,7 miliona ljudi.

Foto: Colin Cooke

27.02.2023.