Pilot LATAM-a preminuo u toku leta, avion preusmeren u Panamu

latam, vesti iz avijacije

Pilot avio-kompanije LATAM koji je u ponedeljak upravljao avionom na liniji Majami (MIA) – Santiago (SCL) je preminuo u toku leta. Ova tragedija se dogodila na letu LA505 tri sata nakon poletanja iz SAD kada je jedan od pilota otišao do toaleta žaleći se na zdravstvene tegobe. Prema pisanju portala Pyok on je kolabirao u toaletu, a uprkos ukazanoj prvoj pomoći od strane kabinskog osoblja on nije preživeo.

Za komande Boinga 787-9 je došao treći pilot LATAM-a koji je bio prisutan na letu i on je zajedno sa kopilotom preusmerio letelicu u glavni grad Paname. Nažalost, u trenutku kada su sletetli na aerodrom Panama Siti (PTY) pilot je već preminuo.

Foto: FlightRadar24

Let LA505; Foto: FlightRadar24

„Duboko smo dirnuti onim što se dogodilo i izražavamo iskreno saučešće porodici našeg zaposlenog. Duboko smo zahvalni na njegovoj 25-godišnjoj karijeri i njegovom vrednom doprinosu, koji se uvek odlikovao njegovom posvećenošću, profesionalizmom i posvećenošću,“ saopštila je avio-kompanija.

Ovaj događaj će putnicima LATAM-a pored same tragedije ostati upamćen i po navodnom lošem tretmanu od strane avio-kompanije. Jedan od putnika koji tvrdi da je bio na letu je na Tviteru objavio da im zaposleni LATAM-a nisu davali nikakve informacije dok su satima čekali na aerodromu.

Prema podacima sajta FlightRadar24, avion je poleteo iz Paname narednog dana.

16.08.2023.