Paraglajding: Srbija najbolja u Kazahstanu

Četiri pilota i reprezentativca Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje osvojili su prvo mesto ekipno na svetskom kupu u Taldikorganu u Kazahstanu 17. i 18.juna. U ukupno šest serija poletanja i preciznih sletanja, od 109 takmičara i 21 ekipe iz 19 država, najbolji rezultat je postigao tim iz Srbije u sastavu: Miloš Timotić iz AK „Jat“ Beograd, Dejan Valek iz AK „Kumulus“ Novi Sad i Goran Đurković i Dragan Popov iz SPK „Berkut“ Vršac. Pored zlata za Srbiju u ekipnom plasmanu, naši takmičari su bili odlični i u pojedinačnom plasmanu, te je Dragan Popov osvojio treće mesto i bronzanu medalju pojedinačno.

Ovo takmičenje je bilo treće kolo u okviru svetskog kupa, nakon prethodno održana dva u Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Trenutno u generalnom plasmanu ekipa Srbije je prvo mesto, Dragan Popov je u pojedinačnom palsmanu prvi, a do kraja su tokom godine preostala još dva kola svetskog kupa u Sloveniji i Turskoj.

Svetski kup u Kazahstanu je završen, ali na istom mestu od 21. juna počinje 4. FAI Prvenstvo Azije u preciznom sletanju paraglajderom, na kome će nastupiti reprezentativci Srbije – Dragan Popov, Miloš Timotić, Goran Đurković i Dejan Valek. Na ovom velikom takmičenju će učestvovati i Željko Ovuka, generalni sekretar VSS i potpredsednik FAI međunarodne komisije za paraglajding kao predsednik FAI žirija. Prvenstvo Azije se završava 29. juna, kada ćemo znati da li su takmičari i Srbije nastavili u formi kao što su počeli – na pobedničkom postolju.

Izvor i foto: Vazduhoplovni savez Srbije

22.06.2022.