Paraglajding: Održan „Vršac open“

Paraglajding

Proteklog vikenda (31.avgust – 3.septembar) u Vršcu je održano tradicionalno paraglajding takmičenje u disciplini prelet – “Vršac open”, koje je ove godine bilo i 3.kolo lige Srbije.

U organizaciji Kluba slobodnog letenja i biciklizma ”Ares” iz Beograda, takmičilo se 60 pilota iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Nakon četiri takmičarska zadatka i vazdušnih preleta paraglajderom od po 53, 75, 61 i 50 kilometara svaki dan, najbolji u ukupnom plasmanu je bio Marko Milutinović iz Sportskog kluba „FlajFit” iz Beograda. Drugo mesto je osvojio Predrag Dudić iz PK “Golija” Raška i treće mesto Željko Ovuka iz kluba domaćina.

U sportskoj klasi prvo mesto je osvojio Ninko Kljukovnica iz SPK „Berkut” Vršac, drugo mesto Mario Trgovec iz Hrvatske i treće mesto Miroslav Prodanović iz SUVS „Zlatibor”.
Ekipno su najbolji bili piloti KSLiB “Ares” Beograd, ispred drugoplasiranog SK “FlajFit” Beograd i trećeplasiranog PK “Golija” Raška.

Trenutni poredak u ligi Srbije u paraglajdingu, nakon tri održana kola u Drvaru, Nišu i Vršcu je: 1.Marko Milutinović, 2.Predrag Dudić, 3.Željko Ovuka. Bodovna razlika između njih u vrhu tabele je takva da je sve moguće u poslednjem 4.kolu lige, koje treba da se održi na Kopaoniku od 14. do 17.septembra.

Izvor: Vazduhoplovni Savez Srbije

11.09.2023.