Evropa

Otvoren aerodrom Remezov u Sibiru

Aerodrom Remezov u ​​Tobolsku u Rusiji dočekao je prvi putnički let. Novi aerodrom, izgrađen u partnerstvu sa SIBUR -om i regionalnom vladom Tjumena, pomoći će stimulisanju turizma i ulaganja u regionu.

Svečanom otvaranju, koje je održano 24. septembra na novom aerodromskom terminalu, prisustvovali su Aleksandar Moor, guverner Tjumenske oblasti, Aleksandr Neradko, šef Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, Mihail Karisalov, predsednik Upravnog odbora i Generalni direktor SIBUR -a, i drugi počasni gosti.

Sada će putnici koji žele da posete „prvobitnu prestonicu Sibira“ moći da stignu do grada direktno, umesto da moraju da lete do Tjumena i da putuju četvorosatnim putem ili železnicom do Tobolska, kao što su to činili ranije. Očekuje se da će Tobolsk postati ključno turističko žarište u Sibiru.

Putnici na prvom slavljeničkom letu obišli su glavne gradske atrakcije. To je uključivalo klasične znamenitosti poput Tobolskog Kremlja, porodične kuće-muzeja Romanov i dvorca u zatvoru Tobolsk, kao i nova, neočekivana mesta, uključujući restorane koji nude originalnu sibirsku kuhinju

24.09.2021.