Severna Amerika

Otvara se koridor Njujork-London?

Kako prenose mediji u SAD, postoji realna mogućnost otvaranja putničkog koridora za letove između Njujorka i Londona. Ovaj koridor bi omogućio putnicima zaobilaženje dosadašnjih obaveznih karantinskih procedura.

Izvori su za Wall Street Journal rekli da bi putovanje između Njujorka i Londona moglo da se otvori do sezone praznika zahvaljujući sve većoj dostupnosti testiranja za putnike. Putnici između ova dva grada i države bi morali da budu testirani na virus pre leta i nakon dolaska. Trenutno, putnici koji putuju u Ujedinjeno Kraljevstvo moraju u karantin 14 dana, i, generalno, većina putnika ne može putovati iz Sjedinjenih Država u Evropsku uniju.

Još u martu predsednik Tramp je izdao zabranu putovanja za građane koji nisu američki državljani i stalne stanovnike koji su bili u Evropi ili Velikoj Britaniji i Irskoj u poslednjih 14 dana. U avionu je malo verovatno da će većina ljudi dobiti COVID-19, posebno sa maskama predviđenim za veći deo leta. Takođe, vazduh u avionima se obično osvežava svakih nekoliko minuta.  Letovi između Njujorka i Londona bi bili svojevrsni test, čiji bi rezultati pokazali da li je moguće otvaranje i većeg broja linija između SAD i drugih zemalja.

11.10.2020.