Azija

Ogromni gubici Etihada

Etihad Airways je nedavno objavio svoje, očekivano loše, finansijske rezultate za 2020. godinu. U prethodnoj godini, prevoznik sa Bliskog istoka je izgubio neverovatnih 1,7 milijardi američkih dolara, skoro 900 miliona više u poređenju sa 2019. godinom. Broj putnika je takođe pao i on iznosi 4,2 miliona, 76% manje nego lani.

“Covid je poljuljao sam temelj vazduhoplovne industrije, ali zahvaljujući našim posvećenim ljudima i podršci našeg akcionara, Etihad je čvrsto stajao i spreman je da igra ključnu ulogu dok se svet vraća letenju. Iako niko nije mogao da predvidi kako će se 2020. odvijati, naš fokus na optimizaciji osnova poslovanja tokom poslednje tri godine doveo je Etihad u dobru situaciju da odlučno odgovori na globalnu krizu.” izjavio je izvršni direktor Etihada Tony Douglas.

Etihad Airways je pre pandemije počeo sa restrukturiranjem koje je umanjilo troškove kompanije. Čelnici avio-prevoznika najavljuju nastavak optimizacije a do 2023. godine se očekuje potpuni “zaokret” poslovanja ove firme.

04.03.2021.