Severna Amerika

Ogromna potražnja za Deltinim međunarodnim letovima

Američka avio-kompanija Delta Air Lines beleži veliku potražnju za međunarodnim letovima usled ponovnog otvaranja zemlje za strane državljane. Prevoznik iz Atlante poručuje da je potražnja za letovima u narednih šest nedelja skočila za 450% u odnosu na prethodnih šest sedmica kao i da će popunjenost kabine na nekim rutama biti i 100% što je veoma neuobičajeno za ovaj period godine.

Razlog porasta saobraćaja je, naravno, dugo najavljivano otvaranje Sjedinjenih Američkih Država za vakcinisane strance. Severnoamerička država će svoje granice otvoriti u ponedeljak 8. novembra nakon 20 meseci strogih restrikcija.

Sve avio-kompanije, pa i Delta Air Lines, će povećati svoje putničke kapacitete u prvim danima nakon otvaranja kako bi odgovorile na povećanu potražnju. Delta Air Lines će 8. novembra obaviti ukupno 139 međunarodnih letova ka 55 destinacija i 38 stranih zemalja, nudeći 25000 sedišta. Najveći broj letova će imati Deltin hub, Atlanta Hartsfield-Jackson, dok se na drugom mestu po broju dnevnih letova nalazi Njujork JFK.

“Ovo je početak nove ere za putovanja i za mnoge ljude širom sveta koji nisu mogli da vide svoje voljene skoro dve godine. Dok smo bili svedoci toga da mnoge zemlje ponovo otvaraju svoje granice za američke posetioce tokom leta, naši međunarodni klijenti nisu mogli da lete sa nama ili posete SAD. Sve se to sada menja. Zahvalni smo Vladi SAD što je ukinula putna ograničenja i radujemo se ponovnom okupljanju porodica, prijatelja i kolega u narednim danima i nedeljama,” izjavio je izvršni direktor Delte Ed Bastian.

06.11.2021.