Održano 1.kolo lige Srbije u raketnom modelarstvu

U nedelju 23.aprila na sportskom aerodromu Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice održano je 1.kolo lige Srbije u raketnom modelarstvu za seniore i juniore. Učestvovala su 23 raketna modela iz Kikinde, Vojke, Beograda, Ade, Sremske Mitrovice i Bele Crkve, od kojih 14 juniora.

U klasi S61/2A (modeli raketa sa trakom) najbolji od seniora je bio Mihailo Petrović iz AK „Frano Kluz“ Zemun, ispred Zorana Nikolića i Zlatka Žaka iz Bele Crkve na drugom i trećem mestu, koji su imali. Među juniorima u ovoj klasi najbolje se pokazao Branislav Jevtić iz AK „Sremska Mitrovica“, ispred Marka Spasojevića i Nikole Divljak, takođe iz Sremske Mitrovice. Ekipno u seniorskoj konkurenciji je prvo mesto osvojio AK „Živica Mitrović“ Bela Crkva, a u juniorskoj konkurenciji ekipa Sremske Mitrovice.

U klasi S31/2A (modeli raketa sa padobranom) prvo mesto od seniora takođe je osvojio Mihailo Petrović iz zemunskog aero kluba. Drugo mesto je osvojio Aleksandar Lukić iz AK „Vojka“, a treće Kristina Čipčić iz AK „Kikinda“. Filip Radnović iz AK „Sremska Mitrovica“ bio je najbolji među junacima, dok su drugo i treće mesto osvojile dve mlade dame iz takođe AK „Sremska Mitrovica“ – Nevena Ristivojević i Anja Mr. Ekipno najbolji su bili seniori iz AK „Vojka“, a juniori iz AK „Sremska Mitrovica“.

Izvor i foto: Vazduhoplovni savez Srbije

27.04.2023.