Održan „Trofej Beograda“ u paraglajdingu

„Trofej Beograda“,paraglajding

U subotu 13. maja na sportskom aerodromu Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, u neposrednoj organizaciji Kluba vazduhoplovnih sportova „Košava“ iz Beograda, održano je međunarodno takmičenje „Trofej Beograda“, 3. kolo lige Srbije i državno prvenstvo u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje na cilj.

Takmičari su startovali uz pomoć auto vitla, a izvedeno je ukupno četiri serije poletanja i preciznih sletanja.

Titulu pobednika takmičenja od ukupno 40 takmičara iz šest država (Slovenija, Poljska, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Rumunija i Srbija) poneo je Miloš Timotić iz Sportskog udruženja vazduhoplovnog sporta „Zlatibor“.

Drugo i treće mesto, sa jednakim brojem bodova, su osvojili Ivan Pavlov iz AK „Kumulus“ Novi Sad i Jaka Gorenc iz Slovenije. Ekipno su prvo mesto zauzeli piloti iz Slovenije, drugo mesto piloti KVS „Košava“ Beograd i treće mesto mešovita ekipa Novi Sad – Vršac Ivan Pavlov, Goran Đurković i Dragan Popov.

U okviru državne konkurencije, od 20 takmičara iz Srbije, državni prvak je postao Miloš Timotić. Drugo mesto je osvojio Ivan Pavlov iz AK „Kumulus“ iz Novog Sada i treće mesto njegov klupski kolega Gojko Makivić. U ekipnoj državnoj konkurenciji prvo mesto su osvojili piloti KVS „Košava“, drugo mesto AK „Kumulus“ i treće mesto SUVS „Zlatibor“. U sport klasi najbolji je bio Gojko Makivić iz AK „Kumulus“, drugo mesto je osvojio Pavle Marinković iz KVS „Košava“ i treće mesto Aleksandar Šamanc iz PK „Beli orlovi“ Požarevac.

Nakon ovog najvišeg domaćeg takmičenja, pred pilotima paraglajdera u preciznom sletanju je pauza na domaćem terenu do septembra i oktobra, kada ih očekuju nova velika takmičenja, među kojima i Svetsko prvenstvo u Bugarskoj.

Foto: KVS „Košava“ Beograd, izvor: Vazduhoplovni savez Srbije

15.05.2023.