Održan „Kostolac open“

U nedelju 23. aprila u Kostolcu je održano drugo ovogodišnje domaće takmičenje u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, u organizaciji Paraglajding kluba „Beli orlovi“ iz Požarevca i iz podršku Centra za kulturu „ Kostolac“. Pored toga što je bio kolo lige Srbije, takmičenje „Kostolac open“ je bilo i međunarodnog karaktera, pa su učestvovali pored domaćih i piloti iz Hrvatske, Kine, Rumunije, Slovenije i Mađarske.

U ukupnom generalnom plasmanu, nakon održane tri takmičarske serije i od 45 takmičara, najbolji je bio Dragan Popov iz Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca. Drugo mesto je osvojio Miloš Timotić iz SUVS „Zlatibor“ i treće mesto Slobodan Maletić iz KVS „Košava“ Beograd. Ekipno najbolji su bili piloti SUVS „Zlatibor“, ispred drugoplasiranih kineskih pilota i trećeplasiranih pilota iz KVS „Košava“ Beograd. Prvo mesto u konkurenciji dama je osvojila Diana Zgela iz Hrvatske, drugo mesto Ilona Holosi iz Mađarske i treće mesto Dorotea Protrka iz Hrvatske.

Prva tri plasirana – Popov, Timotić i Maletić su bili najbolji i u ligaškom delu takmičenja, dok je ekipno u ligi prvo mesto zauzeo KVS „Košava“, drugo mesto SUVS „Zlatibor“ i treće mesto SPK „Berkut“ Vršac.

Izvor i foto: Vazduhoplovni savez Srbije

29.04.2023.