Vazduhoplovstvo Srbije

Održan IV Memorijal Pilot Mihailo Petrović

Takmičenje u aero reli letenju u čast prvog srpskog pilota Mihaila Petrovića i 110 godina od kada je postao prvi srpski pilot 1912. godine, održano je u nedelju 19. juna na sportskom aerodromu u Trsteniku u organizaciji AK „Trstenik“, Fondacije „Pilot Mihailo Petrović“ i uz podršku avio kompanije „Air Pink“.

Pored revijalnog i simboličnog letenja, u takmičarskom delu je nastupilo pet posada iz Trstenika, Ćuprije i Paraćina, koje su se takmičile u disciplinama izviđanje, sletanje i vremenska tačnost. U generalnom plasmanu najbolji su bili Aleksandar Unčanin i Dejan Sarić iz AK „Trstenik“.

Trstenik

Drugo mesto je osvojila posada AK „Naša Krila“ iz Paraćina u sastavu Nikola Naumović i Tomislav Šaletić, a treće mesto posada takođe iz Trstenika u sastavu Dušan Todorović i Steva Ignjatović.

Pored navedenih posada, nastupila su i četiri pilota iz AK „Ćuprija“ – Dejan Beda, Goran Stojković, Nikola Vujošević i Dragan Ćirić, koji su zajedno sa kolegama podržali ovu manifestaciju u čast srpskog vazduhoplovnog velikana. U okviru takmičenja je i tradicionalno i simbolično izvršen i počasni let iznad sela Vlakča u Šumadiji, rodnom selu i kući pilota Mihaila Petrovića.

Izvor: Vazduhoplovni savez Srbije

21.06.2022.