Od Australije do Francuske za 17 sati: Kvantas pokreće liniju Pert-Pariz

Foto: Qantas

Australijska nacionalna avio-kompanija Kvantas će pokrenuti novu liniju između Perta i Pariza naredne letnje sezone.

Prvi direktan let između glavnog grada Zapadne Australije i francuske prestonice zakazan je za 12. jul naredne godine – svega nekoliko dana pre početka Olimpijskih igara u Parizu. Kvantas će na liniji saobraćati sa Boinzima 787 koji će inicijalno povezivati Pert i Pariz Šarl de Gol četiri puta nedeljno. Sredinom avgusta broj nedeljnih polazaka na ovoj ruti biće smanjen na tri.

„Red letenja koji smo danas objavili dodaće više od 75.000 sedišta između Australije i Evrope svake godine i mi ćemo sarađivati sa Tourism WA [Turistička organizacija Zapadne Australije] kako bismo maksimalno iskoristili priliku da dovedemo turiste ovde, znajući da su direktni letovi veliki faktor kada se ljudi odlučuju kuda će putovati”, izjavila je direktorka Kvantasa Vanesa Hadson.

Foto: Qantas

Kvantasov Boing 787; Foto: Qantas

Let ka Parizu trajaće 17 sati i biće druga najduža evropska linija iz Perta, odmah nakon Londona. Iz Kvantasa ističu da će putnici na aerodromu Pert imati dobre mogućnosti presedanja ka drugim australijskim destinacijama kao i da će konekcije biti moguće i u Parizu zahvaljujući partnerskim avio-kompanijama.

Kvantas u svojoj mreži trenutno ima tri linije ka Starom kontinentu. Avio-kompanija obavlja direktne non-stop letove iz Perta ka Rimu i Londonu dok iz Sidneja leti za britansku prestonicu sa jednim zaustavljanjem u Singapuru.

Australijska nacionalna avio-kompanija u svojoj floti 14 Boinga 787, a nedavno je naručila još 12 Drimlajnera. Više o velikoj kupovini Kvantasa možete pročitati ovde:

Kvantas naručio 24 širokotrupaca od Boinga i Erbasa

Foto: Qantas

30.10.2023.