Severna Amerika

Novi start-up: Lynx Air

Foto: Lynx Air

Kanadski vazduhoplovni sektor uskoro bi mogao da bude bogatiji za još jednu domaću niskotarifnu avio-kompaniju. Naime, radi se o start-up prevozniku pod nazivom Lynx Air koji je nastao rebrendiranjem čarter kompanije Enerjet iz Kalgarija. Na čelo firme je došao iskusni Merren McArthur koji je vodio kompanije kao što su Tigerair Australia, Virgin Australia Regional Airlines i Virgin Australia Cargo.

Lynx Air planira da započe operacije iz Kalgarija u prvoj polovini 2022. godine. Flota kompanije će se sastojati od Boeinga 737 MAX-8 a prevoznik je obezbedio ukupno 46 letelica koje će biti dostavljene u narednih sedam godina. Prvi avioni Lynx Air-a nose registracione oznake C-FSLO, C-FULH i C-GJSL i deo su stare porudžbine Enerjet-a.

“Uzbuđeni smo što donosimo konkurenciju i izbor na kanadsko tržište u trenutku kada Kanađani žude za mogućnošću da ponovo lete, bilo da se vide sa prijateljima i porodicom ili da odu na dugo očekivani odmor. Stvorili smo ultra pristupačnu strukturu cena koja je fokusirana na jednostavnost, transparentnost i izbor. Naše “a la carte” cene će omogućiti putnicima da izaberu i plate usluge koje žele, tako da mogu da uštede novac na putovanju i potroše ga tamo gde je važno – na svom odredištu,” izjavio je CEO kompanije.

Foto: Lynx Air

17.11.2021.