Novi start-up: Fly Atlantic

Foto: Airbus

Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro će dobiti još jednu avio-kompaniju pod imenom Fly Atlantic. Naime, radi se o start-up firmi koja planira da otvori bazu na aerodromu Belfast International i pokrene desetine linija ka Severnoj Americi i Evropi. Fly Atlantic će se profilisati kao niskotarifna avio-kompanija koja će nuditi pristupačne letove između dva kontinenta i služiće kao alternativa tradicionalnim prevoznicima koji trenutno dominiraju na rutama preko Atlantika. Prevoznik takođe želi da reši problem slabe povezanosti Severne Irske sa destinacijama u Severnoj Americi.

Želja start-upa je da 2024. godine pokrene operacije iz Belfasta, a u početku će se flota sastojti od 6 aviona. Kompanija još uvek ne zna koji će tip aviona koristiti ali se trenutno nalazi u pregovorima sa Airbusom i Boeingom oko nabavke modela A321neo i 737 MAX respektivno. Fly Atlantic najavljuje da će imati 1000 zaposlenih kao i 35 destinacija u svojoj mreži.

„Naša vizija je Belfast kao snažno vazdušno čvorište koje povezuje Evropu i Severnu Ameriku. Nedostatak direktnih transatlantskih letova očigledno je bio prepreka ekonomskom i turističkom razvoju Severne Irske, koju sada nameravamo da uklonimo. Projekat može da promeni sve. Nudićemo pristupačne cene sa potpuno novim avionima. Već imamo kancelarije na aerodromu i sada ćemo graditi infrastrukturu za podršku pokretanju avio-kompanije. Počinjemo sa regrutovanjem početkom 2023. godine,“ izjavio je izvršni direktor kompanije Andrew Pyne

Foto: Airbus

23.11.2022.