Nove linije ka Bergamu

Uprkos pandemiji korona virusa aerodrom Milano Bergamo (BGY) će dobiti nove linije ka raznim destinacijama u Evropi i Africi.

Bergamo-Dakar

Kompanija Blue Panorama će otvoriti novu liniju između Bergama i glavnog grada Senegala, Dakara. Blue Panorama će od 23. oktobra na ovoj liniji leteti 2 puta nedeljno a od sredine decembra 3 puta nedeljno. Ovo će postati najduža linija aerodroma Milano Bergamo. Blue Panorama se nada da će uspeti da privuče senegalce koji žive i rade u regionu Lombardije.

Bergamo-Sankt Peterburg

Od 15. oktobra Wizz Air će otvoriti novu liniju ka drugom najvećem gradu Rusije. Mađarski niskobudžetni prevoznik će leteti 4 puta nedeljno. Tokom zimskih praznika Wizz Air će povećati broj polazaka sa 4 na 7. Wizz Air neće imati konkurenciju na novoj liniji.

Koje su još linije dodate?

Otvaranjem linija ka Dakaru i Sankt Peterburgu aerodrom Bergamo je samo nastavio širenje svoje mreže. Tokom ove letnje sezone razne kompanije su otvorile linije ka italijanskom aerodromu.

Air Albania je prošlog meseca uvela liniju između Tirane i Bergama sa 4 nedeljna polaska. Ipak, albanski prevoznik nije jedini na ovoj ruti. Wizz Air i Blue Panorama takođe obavljaju letove između ova dva grada.

Još jedna kompanija koja je dodala Bergamo u svoju mrežu je i Air Arabia Egypt. Ovaj prevoznik je prošlog meseca otvorio liniju ka aerodromu Borg El Arab na severu Egipta.

21.08.2020.