Nove linije British-a sa aerodroma London City

British Airways planira da otvori dve nove linije sa aerodroma London City (LCY) i to ka Gibraltaru (GIB) i Džersiju (JER). Nove sezonske rute startuju 25. juna a na njima će saobraćati regionalna podružnica BA CityFlyer sa svojim Embraerom E190. Karte za letove ka Džersiju i Gibraltaru startuju od 42 i 43 funte respektivno i mogu se kupiti na zvaničnom sajtu kompanije ba.com. British Airways već saobraća sa aerodroma Gibraltar i Džersi i to ka Heathrow-u i Gatwick-u.

Po rečima ministra transporta Gibraltara Hon Vijay Daryanania, nova linija će nadopuniti već postojeću rutu British Airways-a i približiti Gibraltar finansijskom centru Londona. Generalni direktor BA CityFlyer-a je takođe prokomentarisao otvaranje nove linije:

„Sjajno je što možemo da pokrenemo dve nove linije za Gibraltar i Džersi, to je nešto što putnici traže od nas već duže vreme. Bilo da je reč o odmoru ili poseti prijateljima ili rođacima koji žive na ovim mestima kada za to dođe vreme, putnici će imati koristi od direktnih letova do i sa izuzetno povoljno lociranog aerodroma London City.“

08.04.2021.