Evropa

Nova start-up kompanija u Norveškoj

Jedan od osnivača Norwegian Aira Erik Braathen planira da sa grupom od 5 investitora pokrene novu start-up kompaniju u Norveškoj. Po rečima Braathena, novi avio prevoznik će početi sa radom sledeće godine a u floti će imati 5 uskotrupnih aviona. Start-up kompanija bi u početku trebala da saobraća na domaćim linijama kao i na kratkim letovima ka Evropi. Erik Braathen se obratio javnosti povodom osnivanja kompanije i tada je izjavio sledeće:

“Mi smo strastveni prema norveškoj avijaciji ali mislimo da se tržište neće vratiti na nivo na kome je bilo pre korona virusa. Koristimo naše znanje i iskustvo kako bi pokrenuli novu norvešku kompaniju koja će se adaptirati na novu stvarnost kao i na zahteve putnika.”

“Verujemo da je sada pravo vreme da se osnuje nova kompanija. Moći ćemo da iznajmimo avione po razumnim cenama, unajmimo najbolji kadar i stvorimo digitalnu platformu koja je manje kompleksna kako bi imali manji trošak i ostvarili profitabilnost čak i sa malim brojem aviona.”

Erik Braathen je bio član upravnog odbora Norwegian Aira od 2002. do 2009. godine a od 2004. godine je bio i predsednik odbora.

07.10.2020.