Evropa

Norse Atlantic započeo prekookeanske letove

Foto: Norse Atlantic Airways

Kompanija Norse Atlantic Airways obavila je u utorak svoj prvi komercijalni let i to između Osla i aerodroma Njujork (JFK). Norveški start-up prevoznik započeo je prekookeanski saobraćaj sa inauguralnim leto NO01 koji je iz prestonice ove nordijske zemlje poleteo u 21:42. Prvi let je kasnio u polasku zbog čega su putnici stigli na svoju destinaciju sa blagim zakašnjenjem. Kao i na svim budućim linijama Norse Atlantic-a i na ovoj je saobraćao širokotrupni Boeing 787-9 sa 338 sedišta u dvoklasnoj putničkoj kabini.

„Norse Atlantic Airways je sada ušao u novo poglavlje, ispunjavamo naše obećanje da ćemo svima ponuditi pristupačne cene i kvalitetno iskustvo putovanja,“ poručio je šef Norse Atlantic-a Bjorn Tore Larsen.

Start-up prevoznik iz Norveške trenutno ima 15 Dreamliner-a i planira da otvori veliki broj linija između Osla i Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, Norse Atlantic će poslovati i na drugim tržištima pa je tako kompanija nedavno saopštila da će leteti između Berlina i SAD. U bliskoj budućnosti se može očekivati još ovakvih i sličnih linija imajući u vidu da je prevoznik koristi zaista veliki broj širokotrupnih aviona.

Foto: Norse Atlantic Airways

16.06.2022.