Evropa

Norse Atlantic se „priprema za poletanje“

Foto: Norse

Norveška start-up kompanija Norse Atlantic Airways uskoro će početi sa prodajom karata za svoje transatlantske letove. Prevoznik iz Osla je saopštio da će se karte moći rezervisati već u martu kao i da se prvi polasci ka Sjedinjenim Američkim Državama očekuju u drugom kvartalu ove godine.

„Budući putnici i klijenti sa obe strane Atlantika svakodnevno nam se obraćaju i pitaju kada će moći da kupuju karte, kada ćemo leteti i na kojim rutama. Oduševljeni smo interesovanjem za letove i možemo potvrditi da nam je cilj da do kraja marta pokrenemo prodaju karata i da prvi let obavimo u drugom kvartalu,“ kaže CEO kompanije Bjørn Tore Larsen.

Iz Norse-a poručuju da su pripreme za početak operacija uveliko u toku. Nedavno je započela regrutacija i trening za osoblje a kompanija ističe podatak da se na 50 pilotskih pozicija prijavilo čak 3000 kandidata. Budući piloti Norse-a leteće na Boeinzima 787 kojih će u floti biti ukupno 15. Prevozniku je do sada isporučeno četiri aviona dok će ostalih jedanaest letelica doći u narednim mesecima.

Foto: Norse

05.02.2022.