Norse Atlantic pokreće liniju Pariz – Njujork

Foto: Norse Atlantic Airways

Norveška niskotarifna avio-kompanija Norse Atlantic Airways je započela prodaja karata za svoju novu liniju između Pariza i Njujorka. Francuska prestonica će sledeć proleća dobiti još jednu LCC alternativu na ovoj prometnoj transatlantskoj liniji na kojoj dominiraju veliki legacy prevoznici. Norse Atlantic je zakazo svoj prvi let na linji Pariz – Njujork za 26. mart, a na liniji će ukupno biti 7 nedeljnih polazaka. Uprkos svom niskotarofnom konceptu, Norse Atlantic će leteti sa najvećih vazdušnih u dva grada, odnosno sa aerodroma Šarl de Gol i Džon F. Kenedi.

Letovi će se obavljati Boeinzima 787-9 koji u dvoklasnoj putničkoj konfiguraciji mogu da prevezu 338 ljudi, 56 u premium ekonomskoj i 282 u standardnoj ekonomskoj klasi. Cene leta u jednom pravcu iznosi 219 evra, a postoje i skuplje opcije za one koji žele da lete u sedištima premium ekonomske klase.

„Veoma smo zadovoljni što možemo da najavimo našu novu rutu koja povezuje Pariz i Njujork JFK. Norse Atlantic Airways sada opslužuje četiri ključne evropske destinacije iz Njujorka, a Pariz se pridružuje Londonu, Berlinu i Oslu. Uvođenje pristupačnih letova kompanije Norse Atlantic Airways od jednog do drugog aerodroma između Francuske i Sjedinjenih Američkih Država koristiće i lokalnom turizmu i biznisima. Ne samo da direktno ulažemo u zemlje u kojima poslujemo zapošljavajući lokalno osoblje, već i podržavamo otvaranje novih radnih mesta u široj turističkoj i uslužnoj industriji,“ izjavio je izvršni direktor kompanije Bjorn Tore Larsen.

Foto: Norse Atlantic Airways

29.11.2022.