Evropa

Norse Atlantic najavio transatlantske letove iz Berlina

Foto: Norse Atlantic

Norveška start-up kompanija Norse Atlantic Airways saopštila je da će od avgusta otvoriti linije između Sjedinjenih Američkih Država i Berlina. Prevoznik će 17. avgusta započeti liniju Berlin – Njujork (JFK) dok će svega dva dana kasnije obaviti prvi let ka Los Anđelesu. Na liniji ka Velikoj jabuci planirani su svakodnevni polasci dok će se letovi između Berlina i Kalifornije obavljati tri puta nedeljno, svake srede, petka i nedelje.

„Predugo je živahan i kulturno raznolik grad Berlin bio podvrgnut lošoj direktnoj transatlantskoj povezanosti. Naše izuzetno konkurentne cene karata i direktni letovi će omogućiti klijentima da sada konačno uživaju u pristupačnom i praktičnom putovanju između Nemačke i SAD,“ poručio je izvršni direktor Norse-a Bjorn Tore Larsen.

Cene karata za liniju Berlin – Njujork startuju već od 160 evra dok se let ka Los Anđelesu može rezervisati za 189 evra u jednom pravcu. Kompanija Norse Atlantic neće imati direktu konkurenciju na liniji ka Los Anđeles ali će se na ruti ka Njujorku „boriti“ sa United Airlines-om.

Foto: Norse Atlantic

09.06.2022.