Evropa

Norse Atlantic dobio prvi Boeing 787

Foto: Norse

Norveškoj start-up kompaniji Norse Atlantic Airways isporučen je prvi od ukupno 15 naručenih Boeinga 787. Prvi Dreamliner koji nosi registracionu oznaku OH-LNY transportovan je danas od Varšave do aerodroma Oslo Gardemoen gde će ovaj širokotrupac u buduće biti baziran. Ovo je prvi avion u floti norveškog niskotarifnog prevoznika koji planira da pokrene letove ka Sjedinjenim Američkim Državama narednog proleća.

„Verujemo da će se transatlantska putovanja nastaviti punom parom kada se pandemija završi. Ljudi će želeti da istraže nove destinacije, posete prijatelje i porodicu i da putuju poslovno. Norse će biti tu da ponudi atraktivne i pristupačne letove na našim ekološki prihvatljivijim Dreamlinerima kako turistima tako i poslovnim putnicima,“ izjavio je osnivač i izvršni direktor kompanije Bjørn Tore Larsen.

Još nekoliko Boeinga 787 trebalo bi da bude isporučeno do aprila 2022. godine kada se očekuju prvi letovi Norse Atlantic Airways-a. Prve destinacije Norse-a biće Los Anđeles, Njujork i Fort Loderdejl ali kompanija neće leteti ka glavnim aerodromima kao što su John F. Kennedy International ili Los Angeles International već ka manjim i jeftinijim vazdušnim lukama. Tako će oni koji žele da putuju ka najvećem gradu Kalifornije koristiti aerodrom Ontario dok putnici za Njujork sletati na vazdušnu luku Stewart International.

Foto: Norse

20.12.2021.