Norse Atlantic dobio britanski AOC

Foto: Norse

Norveška start-up kompanija Norse Atlantic Airways je saopštila da je od Uprave za civilno vazduhoplovstvo Velike Britanije (CAA) konačno dobila AOC i operativnu licencu. Nakon dobijanja ova dva sertifikata prevoznik konačno može da pokrene letove iz Ujedinjenog Kraljevstva ka SAD što je bilo u planu kompanije još od njenog osnivanja.

Kako poručuju iz Norse-a, prevoznik će se u budućnosti fokusirati na linije koje druge kompanije ne lete ili lete sa nedovoljnim kapacitetima. Stvaranje potražnje na novim tržištima nije ništa neobično za niskotarifne avio-prevoznike ali ostaje da se vidi hoće li Norse uspeti da kreira dovoljnu potražnju na transatlantskim letovima koji su tradicionalno bili uporište legacy kompanija.

„Ujedinjeno Kraljevstvo će ubuduće biti vitalni deo naše mreže, a dodeljivanje AOC-a i operativne licence od strane Uprave za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenog Kraljevstva Norse Atlantic će pružiti dalji izbor i pristupačne cene potrošačima i preduzećima sa obe strane Atlantika. Ponosni smo što zapošljavamo lokalne pilote i kabinsko osoblje u našoj bazi u Londonu Gatwick i uspostavili smo bliske radne odnose sa britanskim sindikatom pilota BALPA, sindikatom kabinskog osoblja Unite i američkim sindikatom kabinskog osoblja AFA. Radujemo se što ćemo povećati naše operacije između Londona i SAD spremni za naš raspored za leto 2023. godine,“ poručuje izvršni direktor Norse Atlantic-a Bjorn Tore Larsen.

29.09.2022.