Nakon Rima, Qantas najavio još linija iz Perta

Foto: Qantas

Inauguralni let između Perta i Rima bio je savršena prilika za menadžment australijske nacionalne avio-kompanije da najavi pokretanje novih linija iz Zapadne Australije. Naime, kompanija Qantas će nastaviti da povećava broj letova iz Perta uvođenjem linija ka Johanezburgu i Džakarti.

Od 1. novembra ove godine prevoznik planira da pokrene letove između Zapadne Australije i Južne Afrike čime će nadopuniti već postojeću liniju iz Sidneja za Johanezburg. Letovi iz Perta će se obavljati tri puta nedeljno i na liniji će saobraćati Airbus A330. Iz Qantasa poručuju da je potražnja za letovima između Australije i Južne Afrike velika i da će od oktobra povećati broj polazaka iz Sidneja.

Pored Johanezburga, Pert će dobiti direktnu vezu i ka Džakarti, prestonici Indonezije. Prvi letovi zakazani su za 30. novembar i na liniji su planirana tri nedeljna polaska sa Boeingom 737. Dva grada su izgubila direktne letove početkom pandemije korona virusa, a ovo je prvi put da će Qantas leteti na ruti.

„Zapadna Australija postaje sve važniji deo naše međunarodne mreže i zaista smo uzbuđeni što pokrećemo još dve rute iz Perta. Indonezija je zemlja sa ekonomijom koja brzo raste i u kojoj živi više od 270 miliona ljudi i ovi novi letovi će otvoriti više mogućnosti za trgovinu i ulaganja i postaće veza za putnike koji žele da istraže Indoneziju,“ izjavio je izvršni direktor Qantasa Alan Joyce.

Foto: Qantas

27.06.2022.