Nakon 3 godine pauze, Lufthansin A380 ponovo u Minhenu

Lepe vesti stižu sa aerodroma Minhen nakon što se prvi Airbus A380 nakon velike pauze konačno vratio u svoju nekadašnu bazu. Airbus A380 sa registracionom oznakom D-AIMK sleteo je juče na bavarsku vazdušnu luku i odmah je nakon sletanja transportovan u hangar nemačke nacionalne avio-kompanije. D-AIMK je star 9 i po godina ali je poslednje tri usled pandemije proveo na španskom aerodromu Teruel.

Prvi od nekoliko A380 će provesti neko vreme na zemlji pre nego što u junu ponovo ne počne da prevozi putnike između Minhena i destinacija u Severnoj Americi. Pored D-AIMK u Mihenu bi uskoro trebali da se pojave i drugi Airbusi A380 iz flote Lufthanse. Prevoznik je početkom februara ove godine reaktivirao još jedan A380 (D-AIMM) koji se prema podacima sajtova za praćenje aviona trenutno nalazi u Manili na servisu u ispostavi kompanije Lufthansa Technik. Do kraja godine Lufthansa će reaktivirati ukupno 4 Airbusa A380 i svi oni će biti bazirani u Minhenu.

Airbus A380 koje koristi Lufthansa su opremljeni četvoroklasnom putničkom kabinom u kojoj može da se smesti 509 putnika. Najluksuznija mesta nalaze se u prvoj klasi i tu je dostupno 8 sedišta. U biznis klasi aviona može da se smesti 78 ljudi dok u skromnijoj premium ekonomskoj i ekonomskoj sedi 52 i 371 putnik respektivno.

13.04.2023.