Evropa

Milano Bergamo dobio direktnu liniju za UAE

Foto: Air Arabia

Niskotarifna avio-kompanija Air Arabia pokrenula je u sredu svoju novu liniju između aerodroma Šardža i vazdušne luke Bergamo u Italiji. Prvi polazak na liniji dugoj 4638 kilometara obavljen je sa Airbusom A321, a kompanija najavljuje da će obavljati četiri nedeljna leta između dva grada. Šardža je postao prvi bliskoistočni grad u mreži aerodroma Bergamo koji do sada nije imao direktne veze sa ovim regionom.

„Bio je to značajan dan za nas jer smo ostvarili cilj da se po prvi put povežemo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ne samo da je veza sa Šardžom od značaja za rast naše mreže, već i za razvoj našeg partnerstva sa Air Arabia – partnerstvom koje je Milano Bergamo učinio jednim od glavnih evropskih aerodroma avio-kompanije u svojoj mreži,“ izjavio je direktor za komercijalnu avijaciju SACBO-a Giacomo Cattaneo.

Kako je Šardža udaljena samo 20 minuta od Dubaija, najnovija linija približava Bergamo svetski poznatom gradu, kao i sve popularnijem letovalištu Ras-Al-Khaimah koje se nalazi u blizini.

Foto: Air Arabia

09.12.2022.