McDonnell Douglas ipak neće u „penziju“

Cargo Panama

Cargo Three, sa sedištem u Panami i podružnica venecuelanske avio-kompanije Transcarga International Airways, planira da započne redovne letove krajem 2024. godine sa tri McDonnell Douglas MD-10-30 Freighter koje je ranije FedEx Express.

Matična kompanija i investitor obe avio-kompanije, JMB Aviation Group, planira nabavku četvrtog MD-10 koji će pripasti venecuelanskoj avio-kompaniji. Cargo Three je dobio sertifikat avio operatera (AOC) od Civilne vazduhoplovne vlasti Paname u maju 2021.

Jedan od MD-10-30 (F) ex-FedEx, star 48 godina, nalazi se u radionicama za održavanje Međunarodnog aerodroma Ernesto Cortissoz od 2. februara 2024. godine u Baranquilli, Kolumbija, gde se radi na dovođenju aviona u funkcionalno stanje nakon što je dve godine proveo u kalifornijskoj pustinji.

Kada bude isporučen, postaće drugi civilni operater koji trenutno leti MD-10 u svetu, zajedno sa Transporte Aéreo Boliviano (TAB Cargo), koji uglavnom redovno leti iz Majamija za Boliviju za obavljanje nekih čarter usluga u Južnoj Americi.

Foto: Guillermo Baena

24.05.2024.