Evropa

Malteška podružnica Wizz Air-a počela sa radom

Foto: Transport Malta

Kao što je najavljeno još u maju ove godine, mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air je prebacila svoj prvi avion u malteški registar i započela operacije sa svojom novom podružnicu na ostrvu. Wizz Air Malta je konačno dobio AOC i operativnu licencu od Malteške uprave za civilno vazduhoplovstvo (CAD) i započeo je prve operacije leteći pod zastavom ove male mediteranske zemlje.

Prvi avion u floti kompanije Wizz Air Malta je skoro potpuno novi Airbus A321neo koji je do nedavno nosio mađarsku registraciju HA-LVS ali je u međuvremenu dobio maltešku oznaku 9H-WAM. Nova podružnica je svoj prvi komercijalni let imala u ponedeljak 26. septembra i to na liniji Rim – Turku, a već za danas su zakazani letovi iz italijanske prestonice ka Sučavi, Pragu i Rejkjaviku.

Prema pisanju Times of Malta, iako menadžment avio-kompanije ima sedište na Malti, kompanija zapošljava albansko, austrijsko, italijansko i rumunsko osoblje. Prema planu niskotarifnog giganta, značajan broj aviona biće dodat floti podružnice na Malti.

Foto: Transport Malta