Mađarska dodelila 4,6 miliona evra kompaniji Rolls-Royce

rolls-royce-budapest

Mađarska vlada dodelila je britanskoj kompaniji Rolls-Royce 4,6 miliona evra za podsticanje razvoja aviona sa nultom emisijom.

Kao deo trogodišnjeg programa finansiranja Mađarske agencije za promociju investicija i Ministarstva spoljnih poslova i trgovine za podršku brzo rastućoj inženjerskoj industriji u zemlji, grant će omogućiti Rolls-Royceu da radi na unapređenju stvaranja i dizajna električnih i hibridnih aviona za budućnost. Iako se nalazi u Velikoj Britaniji, Rolls-Royce Electrical upravlja sa nekoliko poslovnih jedinica van matične zemlje, uključujući jednu u Budimpešti, koja trenutno zapošljava 120 radnika.

Mađarsko postrojenje ove firme poznato je po svom radu na dizajniranju prvog hibridno-električnog pogonskog sistema, koji se koristi za pogon Rolls-Royceovog aviona visoke snage sa hibridnim pogonom (H3PS) sa 4 sedišta, koji je završio svoj prvi uspešan probni let u decembru 2021. godine. Do 20 novih stručnih inženjerskih pozicija biće otvoreno za pogon u Budimpešti, čime će se proširiti Rolls-Royceov mađarski tim.

16.06.2023.

Ostavi komentar