Luxair nabavlja Boeinge 737 MAX

Kompanija Luxair je saopštila da će u svoju flotu dodati 4 nova aviona. Naime, radi se o Boeinzima 737 MAX u verziji 8 koji se nabavljaju putem lizinga ali i direktno od proizvođača iz Sjedinjenih Američkih Država. Dva aviona koja su uzeta na lizing bi trebala da dođu u flotu luksemburškog prevoznika već ovog leta što će kompaniji dati veće kapacitete u najprometnijem delu godine.

Pored dugoročnog najma aviona, Luxair se odlučio i za direktnu kupovinu od proizvođača i to za još dva Boeinge 737 MAX 8 mada se ne zna kada bi ove letelice trebale da budu isporučene.

„Danas je dobar dan za Luxair, naše osoblje i naše cenjene putnike. Luxair je napravio veliki korak u pravcu učvršćivanja svoje uloge kao kvalitetne avio-kompanije Luksemburga i šireg regiona. Želim da se zahvalim našem Upravnom odboru na ovom činu poverenja, našim članovima osoblja koji su nam pomogli poslednjih godina, svim našim cenjenim putnicima i Cargoluxu. Današnji dan označava samo početak puta obezbeđivanja dugoročne budućnosti Luxair-a. Još mnogo toga tek dolazi,“ rekao je Gilles Feith, izvršni direktor kompanije.

Luxair trenutno koristi flotu sastavljenu od 4 B737-700 i 4 B737-800, kao i 11 DHC-8-400 i jednog Embraera E190 koji je uzet putem wet-lease aranžmana.

04.03.2023.