Lufthansin A380 ponovo u saobraćaju

Nekoliko meseci nakon što je Lufthansa reaktivirila i transportovala Airbus A380 iz skladišta, njen prvi Super Jumbo je konačno ušao u redovan saobraćaj. Avion sa registracionom oznakom D-AIMK je u 15:45 po centralnoevropskom vremenu poleteo iz Minhena, zaputivši se ka aerodromu Logan International u Bostonu koji će biti njegova prva destinacija nakon višegodišnje pauze.

Boston neće biti jedini grad u Lufthansinoj mreži u kojem će sletati veliki Airbusi A380 jer bi se od 4. juna na liniji Minhen – Njujork takođe trebao naći jedan Super Jumbo. Lufthansa je ranije najavila da će ove godine reaktivirati 4 Airbusa A380 kao i da je dolazak dodatnih aviona iz skladišta moguć u narednim godinama.

Uprkos činjenici da je korišćenje aviona sa četiri motora postalo neefikasno za avio-kompanije, Lufthansa je ipak odlučila da reaktivira deo svoje A380 flote zbog velike potražnje u letnjoj sezoni. Pre ulaska u komercijalnu upotrebu, D-AIMK je prošao kroz nekoliko servisa, a najznačajniji je bio onaj u Manili gde se nalazi ispostava Lufthansa Technike. Nakon D-AIMK, skladište je napustio i D-AIMM te se očekuje da će upravo ovaj avion doći sledeći.

Pored A380, skladište su nedavno napustili i Airbus A340 za koji se tokom pandemije korona virusa takođe smatralo da više nikada neće poleteti.

01.06.2023.

Ostavi komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.