Lufthansa unapređuje kabine A320: Nova sedišta, USB portovi, više mesta za noge…

Foto: Lufthansa

Nemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa saopštila je danas da će promeniti kabine nekoliko desetina svojih uskotrupnih Erbasa A320. Prevoznik će modernizovati i unaprediti enterijere 38 aviona, a najveća promena u kabinama svakako će biti potpuno nova sedišta.

Lufthansa je ista nabavila od italijanskog proizvođača Geven, a prevoznik ističe da će sedišta imati USB portove kao i specijalne držače za mobilne telefone i tablete. Kompanija poručuje da se razmak između sedišta u avionu neće menjati ali da će putnici ipak imati više mesta za noge. Isto je navodno postignuto drugačijim dizajnom naslona samih sedišta.

Mada kompanija nije navela koji model sedišta je izabran za njene A320, model Geven Essenza odgovara specifikacijama objavljenim od strane Lufthanse. Sedišta pored navedenih karakteristika imaju i izdvojene naslone za glavu, a tu je i instalacija za multimedijalni sistem koji nemačka kompanija gotovo sigurno nije kupila.

Velika novina u kabinama Lufthansinih A320 biće i pretinci za odlaganje prtljaga. Oni će navodno biti za 40% veći što će odlaganje prtljaga učiniti jednostavnijim i bržim.

Lufthansa je saopštila da će započeti sa modernizacijom kabina na svojim A320 na proleće 2025. godine ali se ne zna kada bi ceo proces mogao biti završen.

Podaci sajta Planespotters.net pokazuju da se u floti Lufthanse trenutno nalazi 53 Erbasa A320ceo starih u proseku deset i po godina. To znači da će većina njenih uskotrupaca starije generacije dobiti nove kabine.

Foto: Lufthansa

27.08.2023.