Lufthansa Technik predala treći A350 nemačkoj vojsci

Foto: Lufthansa Technik

Kompanija Lufthansa Technik predala je nemačkim oružanim snagama još jedan novi VIP Airbus A350. Novi širokotrupac namenjen prevozu političkog vrha Nemačke je svečano kršten imenom „Teodor Hojs“ u čast prvog predsednika Savezne Republike Nemačke. Ova letelica će uskoro biti prebačena iz Hamburga do aerodroma Keln-Wahn gde će i zvanično biti primljen u službu nemačkog ratnog vazduhoplovstva.

„Teodor Hojs“ nosi registracionu oznaku 10+02 i treći je avion ovog tipa koji je Lufthansa Techink predala nemačkim oružanim snagama, posle „Kurta Šumahera“ i „Konrada Adenauera“ koji su označeni kao 10+3 i 10+ 01 respektivno.

Avion 10+02 je nakon izlaska iz Airbusove fabrike prebačen u Lufthansa Technik u oktobru 2021. godine, gde je specijalno odeljenje ove firme ugradilo posebnu putničku kabinu prilagođenu državnom vrhu i koji ispunjava najviše standarde funkcionalnosti, povezanosti, udobnosti i privatnosti za srećnike koji putuju ovom letelicom. Unutrašnjost je takođe opremljena kabinom za prateće delegacije koje često putuju sa državnim funkcionerima. Lufthansa Technik je zbog toga dodala veoma udobna sedišta kao i veći broj privatnih toaleta kako bi putovanje u vladinom A350 bilo veoma udobno.

Foto: Lufthansa Technik

20.03.2023.