Nova avio-kompanija u Lufthansa Grupi – Diskaver Erlajns

Foto: Discover Airlines

Nemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa će svojoj širokoj lepezi evropskih brendova dodati još jednu podružnicu – kompaniju Diskaver Erlajns (Discover Airlines).

Novi prevoznik nije baš tako nov jer se zapravo radi o rebrendiranju niskotarifne avio-kompanije Eurovings Diskaver (Eurowings Discover) koja leti iz Nemačke ka popularnim turističkim odredištima u svetu. Diskaver će nastaviti da leti na istim i sličnim linijama ali pod novim imenom.

Lufthansa je objavila fotografije i video klipove izgleda Diskaverovih aviona koje će krasiti žuta i nekoliko nijansi plave boje. Mada najmlađi član Lufthansa porodice, Diskaver svakako ima najinteresantniju šemu bojenja od svih kompanije nemačke grupacije.

Flota Diskavera će se u 2024. godini povećati na ukupno 28 aviona uz dodatak pet Erbasa A320 i jednog Erbasa A330. Pet aviona namenjenih kratkim i srednjim linijama biće bazirano na aerodromu u Minhenu i obavljaće oko 60 nedeljnih letova ka 23 destinacije.

Deset A320 i 13 širokotrupnih A330 će leteti iz Frankfurta na 33 euromediteranske destinacije i 17 dalekih odredišta. Diskaver takođe planira da obnovi dugolinijski saobraćaj iz Minhena početkom 2025. godine.

Na direktorsku poziciju u Diskaveru će doći Bernd Bauer – prvi čovek kompanije Edelvajs (Edelweiss) koja takođe primarno prevozi turiste na destinacije širom sveta.

Eurovings Diskaver je osnovan 2021. godine kao specijalno odeljenje Eurovingsa koje se bavi turističkim letovima ka dalekim destinacijama. U floti kompanije se nalazi 22 aviona – deset uskotrupnih A320 i dvanaest širokotrupnih A330. Ove avione će od sada koristiti Diskaver Erlajns.

Foto: Discover Airlines

05.09.2023.