Evropa

Lufthansa nudi letove ka nepoznatim destinacijama

Kompanija Lufthansa pokrenula je specijalnu akciju pod nazivom Lufthansa Surprise za sve one koji žele da putuju po Evropi ali još uvek ne znaju koja mesta da posete. Naime, nemački prevoznik nudi mogućnost kupovine karata ka nekoj nepoznatoj destnaciji uz specijalne cene karata. Nepoznata odredišta su podeljena u nekoliko kategorija u zavisnosti od toga kakvu vrstu odmora mogu da pruže.

Prva i najjeftinija kategorija nosi naziv “Vredi videti” a ukoliko je odaberu, potencijalni putnici će morati da izvoje 69 evra za svoju avio-kartu. Naredne dve kategorije su za 10 evra skuplje i nazivaju se “Umetnosti i znamenitosti” i “Idi na istok”.Za nešto više novca, tačnije 89 evra, avanturisti će imati mogućnost da putuju ka destinacijama u kategorijama “Prati Sunce” i “Velika prostranstva”. Međutim, karta od 99 evra putnike može odvesti na najveći broj destinacija i to u grupama “Za ljubavnike”, “Žurka”, “Urbane avanture” i “Kupuj dok ne padneš”.

Neke od Lufthansinih destinacija nalaze se u više kategorija. Tako je švedski grad Geteborg grupisan u “Velikim prostranstvima” ali i “Umetnostima i znamenitostima” zbog svoje bogate turističke ponude. Karta rezervisana preko Lufthansa Surprise sistema uključuje samo ručni prtljag dok se za sve dodatne opcije na letu mora doplatiti. Takođe, članovi Lufthansinog kluba lojalnosti mogu skupljati milje na ovakvoj vrsti letova.

23.11.2021.