Lufthansa naplaćuje rezervaciju sedišta

Nemačka nacionalna avio-kompanija saopštila je da će uskoro početi da naplaćuje rezervaciju sedišta svim putnicima sa Economy Light kartama. U cilju povećanja prihoda, Lufthansa će od 21. juna nasumično dodeljivati mesta svima onima koji se odluče za najjeftiniju Economy Light tarifu, a ukoliko takvi putnici budu želeli da promene svoja sedišta to će moći da urade uz ne tako malu naknadu.

Dok niskotarifne avio-kompanije kao što su Ryanair i Wizz Air ovu uslugu naplaćuju 3 do 4 evra, putnici Lufthanse će za željeni odabir sedišta morati da plate čak 25 evra. Potez koji mnogi vide kao približavanje Lufthanse low-cost konkurenciji samo je nastavak degradacije usluga nacionalnih kompanija na letovima unutar Evrope.

Međutim, nemačka kompanija ističe da i dalje nudi besplatne grickalice na svojim letovima kao i da dozvoljava unos ručnog prtljaga do 8 kilograma bez dodatnih troškova. Sakupljanje milja i korišćenje programa lojalnosti takođe je adut Lufthanse ali je upitno da li te pogodnosti opravdavaju drastično veću cenu karata u odnosnu na one koje nude niskotarifni prevoznici.

31.05.2022.