Evropa

Lufthansa nabavlja četiri Airbusa A350

Nemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa odlučila je da nabavi još četiri širokotrupna Airbusa A350-900. Prevoznik će svoje nove avione uzeti putem dugoročnog lizinga od Avolon-a, SMBC Aviation Capital-a i Goshawk-a. Iz Lufthanse poručuju da će četiri nova širokotrupca zameniti starije četvoromotorce u floti koji su postali neekonomični na long-haul linijama.

Četiri letelice će početi da saobraćaju u prvoj polovini 2022. godine što znači da će nemački prevoznik moći da računa na ukupno 21 Airbus A350 u tom periodu. U sklopu programa modernizacije flote, nemačka Lufthansa će do kraja ove decenije nabaviti ukupno 177 novih aviona čime će smanjiti svoj karbonski otisak ali i povećati efikasnost svoje flote.

“Airbus A350 je jedan od najsavremenijih aviona našeg vremena. Izuzetno ekonomičan u potrošnji goriva, veoma tih i mnogo ekonomičniji od svojih prethodnika. Naši klijenti cene ne samo održivost, već i vrhunsko iskustvo leta sa ovim avionom. Ugovori o zakupu omogućavaju nam da ostanemo fleksibilni u planiranju flote i maksimalno iskoristimo izuzetne tržišne mogućnosti,” izjavio je član Izvršnog odbora Lufthanse Detlef Kayser.

04.10.2021.