LEVEL se odvaja od Iberije i postaje zasebna avio-kompanija

Foto: Airbus SAS 2018 Frédéric Lancelot - Master Films

Španska niskotarifna avio-kompanija LEVEL odvojiće se od Iberije i postati zaseban brend, saopštio je IAG (International Airline Group).

Prevoznik iz Barselone dobija svoj poseban AOC (Air operator’s certificate) i proširiće flotu širokotrupnih aviona. U boje LEVEL-a biće ofarbano još četiri letelice te će ukupan broj vazduhoplova u floti kompanije porasti na osam, prenosi Scramble. Nakon dolaska dodatnih letelica, može se očekivati dalja ekspanzija španskog avio-prevoznika.

LEVEL je niskotarifna avio-kompanija koja leti na prekookeanskim linijama iz svoje baze na aerodromu El Prat u Barseloni. Prevoznik trenutno nudi direktne letove iz katalonskog grada za Boston, Njujork, Majami, Los Anđeles, San Francisko, Buenos Ajres i Santijago.

U svojoj floti LEVEL ima četiri Erbasa A330-200 stara u proseku nešto manje od pet godina, pokazuju podaci sajta Planespotters.net. Kako se radi o niskotarifnoj avio-kompaniji, ne čudi da LEVEL-ovi A330 mogu da prevezu čak 314 putnika u dvoklasnoj „sardina“ putničkoj konfiguraciji.

23.11.2023.