LATAM pokreće liniju između Sao Paula i Los Anđelesa

Foto: Airbus

Kompanija LATAM najavila je pokretanje potpuno nove linije između Sao Paula i Los Anđelesa, drugog najveće grada u SAD. LATAM će novu liniju otvoriti u saradnji sa svojim američkim partnerom, kompanijom Delta Air Lines na čije će letove presedati putnici iz Sao Paula. Dva joint venture partnera će nuditi konekcije sa obe strane pa će tako oni koji budu putovali ka Sao Paulu moći da koriste druge letove LATAM-a da doesgnu do drugih destinacija u Južnoj Americi dok će oni koji lete k Kaliforniji moći da raćunaju na Deltinu veliku mrežu na Zapadnoj obali.

LATAM je najavio da će se letovi inicijalno obaljati 3 puta nedeljno i da će poletati iz Brazila svakog utorka, četvrtka i subote, a povratni letovi će se obavljati sredom, petkom i nedeljom. Na svjoj novoj ruti prevoznik će koristiti Boeinge 777-300ER sa 410 mesta u troklasnoj putničkoj kabini.

Konferencija na kojoj je najavljena nova ruta održana je zajedno sa Deltom, a tom prilikom američka kompanija je najavila dodatne polaske na već postojećim rutama ka Južnoj Americi. Tako će Delta uvesti dodatne frekvencije na linijama ka Santijagu, Limi, Sao Paulu i Rio de Žaneiru. LATAM će takođe pojačati saobraćaj u svojoj mreži i to ka Los Anđelesu, Orlandu, Majamiju i Njujorku.

Sa novom linijom i frekvencijama, LATAM i Delta će ove zime ponuditi 23.000 nedeljnih sedišta više na svojim rutama između Južne i Severne Amerike.

Foto: Airbus

27.11.2022.