LATAM-ov avion se sudario sa kamionom prilikom poletanja

Foto: El Colombiano Videos

Airbus A320neo kompanije LATAM Airlines je imao direktan sudar sa vatrogasnim kamionom prilikom poletanja sa aerodroma Lima. Avion sa registracionom oznakom CC-BHB trebao je da obavi domaći let LA2213 ka gradu Hulijaka na jugu Perua ali pri uzletanju imao tešku nesreću. Vatrogasni kamion koji je navodno bio na zadatku i išao na intervenciju je prelazio pistu sa koje je poletao LATAM-ov avion, a svega par sekundi nakon dolaska na stazu, došlo je do stravičnog sudara.

Prilikom udesa desni deo stajnog trapa se urušio i avion je nastavio da se kreće nagnut na desnu stranu sve do konačnog zaustavljanja. Na video snimcima i fotografijama sa najvećeg peruanskog aerodroma se vidi i veliki požar koji je izbio nakon zaustavljanja letelice. Vatrogasna služba je veoma brzo reagovala i ugalsila požar na avionu dok je za to vreme trajala evakuacija putnika. Prema pisanju lokalnih medija, svi putnici i članovi posade su preživeli sudar, 36 putnika je zadobilo lakše i 4 putnika teže povrede.

Nažalost, od trojice vatrogasaca koji su se nalaizila u kamionu, dva su izgubila živote dok je treći prošao sa ozbiljnim povredama.

Foto: El Colombiano Videos

19.11.2022.