Korean Air se vraća u još dve evropske metropole

Globalna vazduhoplovna industrija, pogotovo saobraćaj na kratkim i srednjim linijama, uveliko se oporavlja od posledica pandemije, a najnovije vesti koje stižu iz Korean Air-a potrvrđuju da se i long-haul operacije vraćaju na nekadašnje nivoe. Nacionalna avio-kompanija Južne Koreje potvrdila je da će od septembra ove godine ponovo leteli ka Barseloni i Rimu, dve veoma destinacije koje su bile veoma popularne pre pandemije.

Korean Air će 1. septembra krenuti sa letovima Seul – Rim koji će se obavljati tri puta nedeljno; svakog utorka, četvrtka i subote. Polasci sa aerodroma Incheon zakazani su za 13:00, a letelice Korean Air-a će smetati u italijansku prestonicu u 21:25.

Letovi ka Barseloni startuju dan kasnije, odnosno 2. septembra. Koreanovi letovi iz Seula kreću svakog ponedeljka, srede i petka u 11:40, a u Kataloniju sleću u 21:00.

„Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu putnicima nazad u Rim i Barselonu posle dve i po godine. Evropsko tržište se oporavlja brže nego što se očekivalo, a mi vidimo snažan povratak potražnje za putovanjima. Nedavno smo obnovili naše linije za Milano i Beč i povećali kapacitete na drugim linijama. Nastavićemo da pažljivo pratimo tržišne trendove i u skladu sa tim ćemo ponovo uspostaviti našu preostalu mrežu dok radimo na potpunom oporavku,“ izjavio je generalni direktor i direktor regionalne kancelarije Korean Air-a za zapadnu Evropu Jumin Kim.

04.08.2022.