Evropa

Korean Air pokreće liniju za Budimpeštu

Foto: Adam Moreira

Korejska nacionalna avio-kompanija saopštila je da će od oktobra ove godine otvoriti direktnu liniju između Seula i Budimpešte. Naime, mađarska prestonica će već 3. oktobra ući u mrežu Korean Air-a koji će na svojoj najnovijoj liniji u početku leteti jednom nedeljno.

Broj polazaka će se povećati na 2 krajem desetog meseca, a takav režim letenja trebao bi da se održi sve do kraja zimske sezone. Kompanija planira da na proleće doda još jedan nedeljni polazak što znači da će Korean Air obavljati 3 leta u narednoj letnjoj sezoni. Letovi između dva grada će se obavljati sa Boeinzima 787 u verziji -9 koji mogu da prime 271 putnika u dvoklasnoj konfiguraciji.

„Budimpeštu smo smatrali atraktivnom destinacijom i pre pandemije. Prvi let Korean Air-a za Budimpeštu omogućiće našim klijentima da iskuse i cene prelepu prirodu grada i raznovrsne atrakcije. S obzirom da su mnogi korejski proizvođači automobila locirani u ovoj oblasti zbog investicione politike mađarske vlade, takođe očekujemo da ćemo privući poslovnu potražnju. Korean Air će nastaviti da neguje Budimpeštu kao stratešku destinaciju u istočnoj Evropi, i blisko će sarađivati sa mađarskom vladom na vitalizaciji rute Inčeon-Budimpešta,“ poručio je šef putničke mreže Korean Air-a Park Jeong Soo.

Pored Korean Air-a, na liniji Seul – Budimpešta leti i poljski nacionalni avio-prevoznik LOT. Kao i Korean Air, poljska kompanija takođe koristi Dreamliner na ovoj ruti i povezuje dve prestonice sa dva nedeljna leta.

Foto: Adam Moreira

30.08.2022.