Azija

Korean Air nastavlja sa profitabilnim poslovanjem

Korejska nacionalna avio-kompanija iskazala je profit u prvom kvartalu ove godine čime se nastavlja uspešno poslovanje ovog prevoznika. Naime, Korean Air je u prva tri meseca imao promet od 2,3 milijarde američkih dolara dok je u istom periodu zaradio 651,1 milion što je šest puta više nego u istom tromesečju prethodne godine. Kompanija se za ovako dobre rezultate može zahvaliti pre svega svom cargo biznisu koji joj je doneo najveću zaradu u promatranom periodu. Prevoznik navodi da je u januaru, februaru i martu nastavio sa korišćenjem svoje putničke flote u svrhu prevoza tereta što je doprinelo većem broju operacija.

Iako putnički letovi nisu ostvarili značajan rezultat u prvom tromesečju, Korean Air je optimističan po pitanju ovog segmenta. Uprkos širenju omikron soja, kompanija smatra da će u ovoj godini doći do bržeg oporavka putničkog prometa i da će se broj putnika povećati.

„Oporavak putničke potražnje će varirati u zavisnosti od rute i regiona, a avio-kompanija će pažljivo pratiti i fleksibilno reagovati na promene na tržištu i promenu politike karantina u svojoj mreži,“ poručuju iz Korean Air-a.

06.05.2022.