Kompaniji Azul odbijen zahetv za slotove na Heathrowu

azul, vesti iz avijacije

Prema izveštaju kompanije Airport Coordination Limited (ACL) koja se bavi dodelom slotova na velikim aerodromima, brazilski prevoznik Azul Linhas Aéreas se prijavio za zimske slotove na vazdušnoj luci Heathrow ali je njegov zahtev odbijen. Kako se navodi u izveštaju ACL-a, Azul je poslao zahtev za 308 slotova za narednu zimsku sezonu ali mu koordinator nije dodelio ni jedan. Ova vest dolazi kao veliko iznenađenje jer brazilska kompanija nikada nije najavljivala letove za London ali je očigledno da je u tajnosti radila na njihovom pokretanju.

Ukoliko Azul na kraju pokrene letove ka nekom od londonskih aerodroma, kompanija će imati jaku konkurenciju domaćih i stranih prevoznika. LATAM Brasil trenutno obavlja sedam nedeljnih letova između Londona i Sao Paula, a na liniji svakodnevno leti i British Airways.

Kompanija Azul poslednjih godina širi mrežu međunarodnih letova i nabavlja flotu širokotrupnih aviona. U redovima brazilskog prevoznika nalazi se 9 Airbusa A330 kao i 2 nova Airbusa A350.

Foto: N509FZ

13.06.2023.

Ostavi komentar