Okeanija

Kolaps na aerodromima u Australiji

Brzi rast broja putnika tokom perioda Uskršnjih praznika i visok nivo odsustva aerodromskih radnika izazvali su duga kašnjenja na glavnim aerodromima u Australiji tokom vikenda, a putnici su upozoreni da očekuju dalja kašnjenja kako uskršnji praznici budu odmicali.

U ponedeljak ujutro, na aerodromima u Sidneju i Melburnu ponovo se javljaju dugi redovi, a problem sa IT-om na domaćem terminalu Qantas u Sidneju pogoršava probleme. U nedelju ujutru, navodno su redovi bili ispred vrata terminala na aerodromu u Sidneju do 5:00. Srž problema je nedostatak osoblja za bezbednosnu proveru. Petak je bio najprometniji dan aerodroma u Sidneju u više od dve godine, a putnici su prijavili da je polovina bezbednosnih traka na Terminalu 2, obično najprometnijem aerodromskom terminalu u zemlji, zatvorena.

Aerodrom Melburn očekuje da će uskršnji praznici biti najprometniji period putovanja u poslednje dve godine, sa 1,4 miliona putnika koji se očekuju u naredne dve i po nedelje. Na severu, aerodrom u Brizbejnu je u petak takođe izvestio o svom najprometnijem danu u više od dve godine, sa 51.800 ljudi koji su prolazili kroz domaći terminal.

11.04.2022.